Käsinvärjätyt langat

Anceligan käsinvärjätyt langat

Anceliga Design langat värjätään suomalaisena käsityönä pienissä max 600 g:n erissä ja jokainen värjäyserä on uniikki. Värisävyt voivat vaihdella myös saman värierän vyyhtien kesken. Isommissa neuletöissä tasaisemman pinnan saavuttamiseksi voit raidoittaa eri värieriä sekä eri vyyhtejä keskenään. Voit esimerkiksi neuloa 5-8 cm joka toinen kerros uuden kerän langalla raidoittaen.  

Jokainen värierä näkyy verkkokaupassa omana tuotteena. Langat voivat päästää väriä ensimmäisissä pesuissa. Suosittelemme käsinpesua, jotta valmis tuote pysyy pitkään kauniina. Pesu- ja hoito ohjeet löydät tämän sivun lopusta. 

 

Hopealanka

Hopealangan kimalle tuo pientä luksusta vaikka perus sukkiin. Miellyttävän pehmeän koostumuksen ansiosta lanka soveltuu monenlaiseen neulontaan. Erinomainen lanka asusteisiin ja villasukkiin.

Materiaali: Superwash villa 71%, nylon 24%, polyester 5%

Vyyhdissä: n. 100 g = 400 m

Puikkosuositus 2,0 - 3,0 mm, virkkuukoukku 3,0 mm

 

Hyasintti

Hyasintti lankaa koristavat pienet värilliset "lankahiput", jotka elävöittävät langan pintaa kauniisti. Lanka sisältää 20 % Nylon vahviketta. Hyasintti on ihana yleislanka, joka sopii asusteisiin, sukkiin ja neuleisiin.

Materiaali: Superwash villa 70%, nylon 25 %, viskoosi 5 %

Vyyhdissä: n. 100g = 420 m

Puikkosuositus 2,00 - 3,00 mm, virkkuukoukku 3,00 mm

 

Villiviini

Villiviini on leikkisä lanka, jossa mustat tai värilliset säikeet kietoutuvat kauniisti langan ympärille. Soveltuu monenlaisiin neuleisiin ja on erinomainen lanka esimerkiksi sukkiin, asusteisiin tai vaikka villapaidaksi.

Materiaali: Superwash villa 75%, nylon 25%

Vyyhdissä: n. 100 g = 420 m

Puikkosuositus 2,0 - 3,0 mm, virkkuukoukku 3,0 mm.


Vuokko

Vuokko on superwash-sukkalanka fingering-vahvuisena. Oivallinen lanka sukkiin ja asusteisiin.

Materiaali: 75 % villa, 25 % polyamidi.

Vyyhdissä: 100 g = 400 m

Puikkosuositus 2,5 mm, virkkuukoukku 2,5 - 3,00 mm

 

Pioni

Pioni on 3 säikäinen 100% mulesing vapaa merinovilla lanka. Tästä pehmeästä ja kutittamattomasta langasta neulot tai virkkaat pehmeät asusteet ja neuleet koko perheelle.

Materiaali: 100 % merinovilla

Vyyhdissä: n. 100 g = 400 m

Puikkosuositus: 2,50 - 3,00 mm ja virkkuukoukku 3,00 mmSilkkikukka
Silkkikukka on pinnaltaa aavistuksen kiiltävä ja pehmeä lanka. Langan sopivan tiukka kierre varmistaa, että neulepinnasta tulee kaunis hieman kiiltävä. Langassa on merinovillan pehmeys sekä silkin kiilto juuri sopivassa suhteessa. Silkkikukka on ihanteellinen lanka huiveihin tai juhlallisiin neuleisiin.

Materiaali: Superwash merinovilla 80 % ja silkki 20 %

Vyyyhdissä: n. 100 g = 400 m

Puikkosuositus 2,00 - 3,00 mm ja virkkuukoukku 3,00 mm

 

Säilytä langat ja valmiit tuotteet oikein

Langat säilyvät parhaiten vyyhdillä pimeässä muovilaatikossa tai -pussissa. Vältä langan kerimistä liian tiukkaan, sillä lanka venyy ja koostumus tiivistyy. 

Valmis villavaate tai -huivi säilyy parhaiten kevyesti viikattuna. Henkariin ripustettu villavaate saattaa venyä, eikä ole tämän vuoksi suositeltava säilytys tapa. 

 

Asiaa valmiin villavaatteen pesuohjeista

Vältä villavaatteen liiallista pesua. Usein pelkkä tuuletus riittää ja kevyt ”lumikylpy” pakkaslumessa raikastaa huivit, neulepuserot ja muuta neulevaatteet. Muista tuulettaa vaate hyvin lumikylvyn jälkeen. 

Likaantuneen villavaatteen tahrojen pesuun suosittelemme käsinpesua ja villalle tarkoitettua villanpesuainetta. Vaikka suurin osa langoistamme kestävät hyvin konepesun ja ovat superwash-käsiteltyjä, suosittelemme kuitenkin aina käsinpesua tai pesukoneen käsinpesuohjelmaa. Värien kirkkaus saattaa haalistua konepesussa ajan mittaan. 


Huomioithan, että käsinvärjätyt langat saattavat päästää väriä ensimmäisissä pesuissa.